Header Ads Widget

Mengenai Data Bolasepak

Data Bolasepak  - platform terunggul sukan bolasepak.

Data mengikut Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka membawa maksud: butir atau maklumat yang diketahui atau yang telah dikumpulkan tentang sesuatu dan dapat dijadikan asas utk membuat kajian (analisis atau kesimpulan); ~ sandar (Komp) salinan pendua maklumat dlm komputer, yangg disimpan dalam disket, cakera dsb untuk tujuan keselamatan.

Bolasepak: permainan antara dua pasukan yang terdiri daripada 11 orang pemain, biasanya di padang segi empat bujur yang mempunyai tiang gol di kedua-dua hujungnya (Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka).

Unggul: melebihi (mengatasi) yangg lain (baik, bijak, cekap, tinggi, dll), terbaik, teristimewa, terutama: dia seorang ahli olahraga yg ~; ahli sains yangg ~; mengungguli mengatasi, melebihi (pihak lain): tiap-tiap golongan cuba ~ yangg lain; keunggulan perihal unggul, kelebihan (drpd yg lain), keistimewaan, keutamaan: seniman harus juga berlatih dgn sabar, ~nya sebaha-gian besar adalah berkat latihan dan ke-sabaran. (Kamus Dewan Edisi Keempat).

Melalui laman ini (Data Bolasepak), kami berharap dapat menjadikan portal ini sebagai platform paling cemerlang di Malaysia dalam mengumpul dan menyediakan data-data berkaitan sukan bolasepak.

Sekadar rekod, laman ini diwujudkan pada pertengahan Jun 2021 bersempena 'lock down' ekoran penularan wabak Covid-19.

Oleh itu, proses penambahbaikan akan dilakukan dari masa ke masa, begitu juga pengumpulan dan kemaskini data-data berkaitan.

Harap Maklum.

Post a Comment

0 Comments