Header Ads Widget

Jom kenali Pibe.

Siapa Pibe?

Maskot Copa America edisi ke-47 dan ia merupakan hasil adalah gabungan (kacukan) semua anjing yang tinggal di Amerika Selatan untuk menghasilkan baka yang baru.

Namanya Pibe dipilih secara undian yang dijalankan di atas talian melalui rangkaian sosial oleh semua peminat Copa America.

Tempat lahir: Di suatu tempat di Amerika Selatan (tidak dapat dipastikan lokasi sebenar).

Spesis: Baka Amerika Selatan yang baru.

Warganegara: Ayah Argentina dan Ibu Colombia.

Ia adalah anjing yang tangkas, ramah, sopan, lucu dan sangat nakal serta sentiasa ceria.

Pibe pada dasarnya adalah peminat bolasepak, dia akan menjadi 'gila' setiap kali melihatnya. 

Dia juga suka makan dan tidak melepaskan peluang ketika melihat sepinggan makanan tanpa pemilik.

Pibe adalah anjing, yang suka bersama kanak-kanak dan anjing lain. Dia suka bergurau dengan rakan-rakannya dan sangat setia kepada mereka.

Mengagumi bolasepak yang dimainkan dengan baik. Dia lebih suka permainana adil dan memahami bahawa sukan menyatukan orang.

Pibe adalah separuh Colombia dan separuh Argentina. Atas sebab ini, dia sangat teruja dan bersenang-senang mengunjungi pelbagai bandar di kedua-dua negara. 

Kerana minatnya terhadap bolasepak, kanak-kanak tidak melepaskan peluang untuk mengunjungi stadium yang akan menjadi tuan rumah Copa America dan melawat mereka sehingga semua orang dapat melihatnya. 

Tetapi dia juga meminati bandar dan gaya hidup Amerika Selatan. Oleh sebab itu, dia meluangkan masa dengan membawa mereka mengunjungi tempat-tempat yang paling menarik dan menyeronokkan di semua bandar Colombia dan Argentina.

Post a Comment

0 Comments